GÖTEBORGS VEGANSKA LIVSMEDELSBUTIK

Happy Vegan

Home / Recept
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

(Vecka 36) Yoconut & Chagatefrukost

Detta är by far det bästa jag har ätit på länge! Så enkelt och så fantastiskt gott! Ni som är på språng och inte hinner göra er egen yoghurt – Yoconut är en av de enklaste, krämigaste och godaste yoghurtar […]

🤔

(Vecka 38) Veckans ”Långis” – Bolognese på belugalinser med hirs

  Belugalinser är rika på magnesium, järn, kalcium och vitamin B6. Basilika används mot besvär med hjärtat, andningen, lederna, synen och huden. Tomat är rik på antioxidanten lykopen som visat sig skydda mot prostata- och bröstcancer. Näringen i tomat, bland […]

🤔

(Vecka 38) Veckans ”Kortis” – Veganska Nudel Carbonara

  4 portioner Svartpeppar sägs förbättra produktionen av saltsyra och förbättrar din matsmältning. Den sägs även ha en antibakteriell samt antioxidativ effekt. Alger (den största mängden av ingredienser i Vegan Egg) kallas ofta superfood på grund av deras positiva effekter […]

🤔

(Vecka 38) Happy Superfood Frukost

  Denna frukost är resultatet av ett experiment så jag ville testa nya kombinationer. Resultatet blev så bra att jag bara måste dela med mig av det! Det går inte att sitta på sådana här läckerheter själv – så enjoy! […]

🤔

Happy Sylt eller Marmelad

Du kan använda vilka bär/frukter du vill, djupfrysta, torkade eller färska. Så gott att äta på morgonen tillsammans med yoghurt och en god granola eller hackade nötter.Yaconsirap pressas ur yaconroten och har ett lågt GI. Yaconsirap hjälper till att bygga […]

🤔

Chiafrukost med mullbärsmarmelad

Det går utmärkt att byta ut sylten mot annan sylt, pulvren mot andra pulver och müslin mot hackade frön eller nötter. Du kan också skippa sylten och ha i färsk frukt eller bär istället. Graviolapulver tillverkas av bladen från trädet […]

🤔

Happy Vegan Chiapudding

4 portionerBananerna går att byta ut mot annan frukt eller torkade dadlar, aprikoser osv. Toppingen går också att byta ut mot valfri topping.  Yoconut är en produkt för den som söker alternativ till mejeriprodukter: en yoghurt och dryck gjord på […]

🤔

(Vecka 39) Oumph! med sötpotatispommes

  4 portioner Detta recept är bara – to die for! Det är så gott och ljuvligt så det är löjligt! Det går alldeles utmärkt att använda vilken påse Oumph som helst men vill du göra en från grunden är […]

🤔

Happy Vegan Proja

Detta är bara ett av alla de goda recept som finns på Proja. Jag har omarbetat det från min första bakbok ”Bröd & kakor – baka utan gluten”. Min moster från Serbien serverade alltid Proja vid festliga måltider. Idag äter […]

🤔

Hamburgare med sötpotatis

Om du vill ha lite luftigare hamburgerbröd kan du använda dig av ett ljust mjöl, förslagsvis ljust teffmjöl eller rismjöl blandat med potatismjöl. Ha gärna i ett par skedar hampamjöl ändå – det gör bröden mer stabila och fluffigare. Detta […]

🤔

(Vecka 36) Happy Morning Chia

  Detta är en av de enklaste och godaste frukostar vi äter hemma – njut! Lucumapulver är en bra källa till A-vitamin, niacin, järn, kalcium och fosfor. Det har ett relativt lågt sockerinnehåll, med andra ord lågt GI-värde. Vaniljpulver sägs […]

🤔

Happy Basilikapucksgryta

Basislikapuckarna är mycket underskattade på grund av det har jag valt att lyfta fram dom i en god indisk gryta! Smaka och njut!4 portioner Ingredienser:3 msk spiskummin1 msk koriander5 pressade vitlöksklyftoren stor bit finhackad ingefära1 finhackad chili1 tsk cayennepeppar1 tsk […]

🤔

Happy Snackersbollar

ca 24 bollar Dessa bollar har aldrig kommit i närheten av jordnötter som är en stående ingrediens i snickers, men barnen tycker att de smakar precis som snickers, så de kallar dem snackersbollar.  Jag brukar blanda valnötter, cashewnötter eller mandlar. […]

🤔

(Vecka 37) Veckans ”Kortis” – Hemmagjorda veganska ramennudlarstyle

  Miso är en fermenterad produkt, den ljusa jag använder är gjord på ris. Miso innehåller ett komplett protein samt är bra för tarmen och främjar matsmältningen. Ingefära stimulerar ämnesomsättningen och även blodcirkulationen. Ingefära hjälper även till att rena kroppen. […]

🤔

(Vecka 36) Carobbollar

  Underbara bollar som en nyttig fika eller ett snack fyllt av nyttig energi! Jag har i carob som ger en kolaaktig, sötare smak. Jag använder även medjooldadalar för att framhäva den lena, kolasmaken ännu mer. Det är gott att […]

🤔

Shiritaki & Grönkålsgryta

Denna veckan var jag så sugen på grönkål och shiratakinudlar så det var ett recept med de ingredienserna det fick bli. Grytan blev så god att jag bara måste göra om den! En snabb, närigrik gryta. Kan det bli bättre? […]

🤔

Happy Lingonbröd

Ett omgjort recept från min bok ”Bröd & kakor”. Detta är absolut ett av mina favoritbröd till frukost. Av smeten kan du få två stora runda kakor, sex mindre kakor eller en form ca 15 cm i diameter. Uteslut bakpulvret […]

🤔

Raw vildris med apelsin

Många tror att vildris är ett ris men det är det inte det är ett korn från gräs och en mycket viktig källa till protein. Det går fint att koka riset – det har en mustig smak. Jag brukar äta […]

🤔

Vermicelligryta

Grytan är så himla god och perfekt nu i vintertid då det är kallt ute på kvällarna och våra magar gärna vill ha något varmt i sig. B-jäst eller Näringsjäst (Bägge flingor)- ger en ostaktig smak till rätterna och säljs […]

🤔

(Vecka 39) Happy Key Lime Pie

  Så här gör jag min key lime pie och den är riktigt god. Den kommer från min bok ”BAKA VEGO – Veganska recept”. Men här har jag modifierat det lite för Happy Vegan :). De säljer även min bok i […]

🤔

Happy Vegan Shiritakisoppa

Jag blev så glad när dessa nudlar dök upp. Varför undrar ni? Jo, för knutarna! Det är så roligt att äta med knutar  Jag vet att det kan vara barnsligt men det är verkligen annorlunda och kul särskilt nu när […]

🤔

(Vecka 39) Veckans “Kortis” – Ärtpasta med tomat och paprikasås och smarrig färskost

  4 portioner Gurkmeja innehåller ett ämne som kallas kurkumin som har visat sig fungera inflammationshämmande, öka kroppens utrensningsförmåga samt skydda levern. Svartpeppar är den oundvikliga kryddan i nästan varje måltid. Saltsyra minskar produktionen av gas i tarmarna och möjligheten […]

🤔

Nötbollar med zucchinipasta och sås

Du kan torka nötbollarna i torkugn i 6 timmar på 41 grader om du vill ha dem raw. Du kan även servera dem i salladsblad med den goda såsen som snacks. Valnötter – är rika på fosfor och omega-3. De […]

🤔

Happy Shiritaki Konjac med Tzay och Mozzarisella

Jag var bara tvungen att ge mig på alla nya produkter grabbarna har tagit in och smaka på. Jag lyckades klämma in tre i detta recept   Njut, för det gjorde jag! 4 portioner Ingredienser2 msk kokosolja2 hackade vitlökar2 msk […]

🤔

Ugnstekt tofu med pasta

Purjolök kan reglera stimulera njuranas funktion och vätskebalans. Paprika, olika färger innehåller olika växtfärgämnen medan den röda sägs vara den mest näringsrika. Rik på C-vitamin, mangan och folsyra. Bra för blodtrycket samt cirkulationen i kroppen.4 portioner 400 g Yin pin […]

🤔
Varukorg Vara borttagen. Ångra
Fri frakt!
  • Din varukorg är tom.
preloader