Miso är en fermenterad produkt, den ljusa jag använder är gjord på ris. Miso innehåller ett komplett protein samt är bra för tarmen och främjar matsmältningen. Ingefära stimulerar ämnesomsättningen och även blodcirkulationen. Ingefära hjälper även till att rena kroppen.

4 portioner

300 g breda risnudlar
2 liter vatten
1 msk örtsalt
1 msk misopasta (ljus)
1 msk tamari
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk cayennepeppar

Koka risnudlarna enligt påsens anvisningar och ställ åt sidan. Koka upp vattnet med salt och kryddor, låt koka på medelvärme i 5 minuter.

350 g tärnad tofu (jag valde champinjonsmak av Astid och Aporna)
200 g skivade skogschampinjoner
70 g babyspenat
1 skivad purjolök
100 g ärtskott
150 g hackade sockerärtor

Häll i ovanstående ingredienser i vattnet tillsammans med nudlarna, fördela i 4 skålar och servera!