Så här gör jag min key lime pie och den är riktigt god. Den kommer från min bok ”BAKA VEGO – Veganska recept”. Men här har jag modifierat det lite för Happy Vegan :). De säljer även min bok i sin fina butik.

Yaconsirap pressas ur yaconroten och har ett lågt GI. Yaconsirap hjälper till att bygga upp en god tarmhälsa och är rik på antiooxidanter och järn. Sirapen består av vatten och fruktoligosackarider. Det söta i roten kommer från inulin som är en kolhydrat som passerar oförbränd genom kroppen.

en form täckt med plast, ca 20 cm i diameter

Botten
2 ½ dl mandelmjöl
5 dl kokosflingor
2 msk kakaopulver
½ dl yaconsirap
¼ dl vatten
en nypa himalayasalt

Limelager
5 dl naturella cashewnötter eller solrosfrön (blötlagda över natten)
¼ dl Yaconsirap
½ avokado
saft och zest från 2 citroner
½ dl kokosgrädde
2 ½ msk rumsvarm kokosolja
1 msk mesquitepulver
1 msk graviolabladspulver
en nypa himalayasalt

Kokoslager
2 ½ dl naturella cashewnötter eller solrosfrön (blötlagda över natten)
1 ¼ dl kokosgrädde (det tjocka)
¼ dl yaconsirap
1 msk vaniljpulver
4 msk rumsvarm kokosolja

Topping
4 msk smält kokosolja
2 msk kakaopulver

Dekoration
Gröna satsumas
basilikablad
röda vindruvor

Mixa alla ingredienser till botten och tryck ner massan ordentligt i formen. Ställ in i frysen i en timme.

Mixa alla ingredienser till limelagret. Häll över bottnen och ställ tillbaka formen i frysen i en timme till.

Mixa alla ingredienser till kokoslagret. Häll över limelagret och ställ in i frysen igen i två timmar.

Ta ut kakan ur formen och lägg upp den på ett fint serveringsfat. Smält kokosolja och rör ner kakaopulvret. Rippla över kakan och ställ tillbaka kakan i frysen några minuter. Ta ut kakan ur frysen och ställ den i kylen ett par timmar innan servering. Dekorera den precis innan servering.