4 portioner

Detta recept är bara – to die for! Det är så gott och ljuvligt så det är löjligt!

Det går alldeles utmärkt att använda vilken påse Oumph som helst men vill du göra en från grunden är det superenkelt och då gör du så här! Miso är en fermenterad korn-, soja- eller risprodukt som innehåller ett komplett protein samt är bra för tarmen, stärker immunförsvaret och främjar matsmältningen. Vår miso innehåller risprotein. Cayennepeppar är en sorts chili som visat sig ha flera bra egenskaper: höjer ämnesomsättningen, är slemlösande och bra för matsmältningen. Den renar kroppen från toxiner och sägs även motverka viss cancer.

Kvällen innan – Basen
1 påse naturell oumph à 280g

Stek oumphen helt kort (ca 5 minuter i en stekpanna med lite kokosolja eller annan valfri olja)

Blanda oumphen med:
1 dl tamari
½ dl olivolja
1 finhackad rödlök
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk Yaconsirap
1 msk svartpeppar
1 msk gurkmeja
1 msk curry
2 msk misopasta
1 msk äppelcidervinäger

Låt stå och gotta sig i kylen över natten.

Tillbehör:
4 ”normalstora” sötpotatisar, skalade och skivade till pommes
3 msk olivolja
2 msk örtsalt
2 msk sött paprikapulver
1 tsk cayennepeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Fördela oupmhen (med marinaden) i en ugnsform med lock på (jag använde min gjutjärnsgryta) och pommes i en långpanna (gärna på återanvändbart bakplåtspapper, lättare att diska och bra för miljön  ). Ställ i både grytan och plåten i ugnen i ca 20-30 minuter. Kolla så pommesen är riktigt klar men inte bränd.

Sås:
3 dl Alpro sojayoghurt (osötad)
2 pressade vitlöksklyftor
Zest av 1 citron
1 tsk örtsalt
1 tsk svartpeppar

Servera oupmh, pommes, sås, röd, grön och gul paprika till! Enjoy!