ca 24 bollar

Dessa bollar har aldrig kommit i närheten av jordnötter som är en stående ingrediens i snickers, men barnen tycker att de smakar precis som snickers, så de kallar dem snackersbollar.  Jag brukar blanda valnötter, cashewnötter eller mandlar.

Kokosolja (kallpressad) innehåller laurinsyra som i kroppen omvandlas till monolaurin. Innehåller också kaprprylsyra. Monolaurin används av kroppens immunförsvar. Både laurinsyra och kaprylsyra har antibakteriella egenskaper. Laurinsyra kan även skydda mot svampinfektioner och tarmparasiter. Kaprylsyra tillför syra till tarmen vilket gynnar tillväxten av goda tarmbakterier, speciellt mjölksyrabakterier. Energin i oljan omsätts däremot snabbt i kroppen, vilket gör att hellre förbränner fettet än lagrar det. Det är det bästa fettet att använda i matlagning eftersom kokosfettet är stabilt även vid höga temperaturer. Kokosolja innehåller korta och mellanlånga fettsyror och har många bra egenskaper även om det är ett mättat fett. Korta och mellanlånga fetter som finns i kokos utgör ingen risk. Kokosflingor innehåller ca 60% fett och är mycket fiberrika.

Detta recept finns i Mektos ”BAKA VEGO” bok som vi även säljer i butiken. Bollarna är sååååå goda!