Purjolök kan reglera stimulera njuranas funktion och vätskebalans. Paprika, olika färger innehåller olika växtfärgämnen medan den röda sägs vara den mest näringsrika. Rik på C-vitamin, mangan och folsyra. Bra för blodtrycket samt cirkulationen i kroppen.
4 portioner

400 g Yin pin soja tofu (extra hård) skuren i stora skivor
2 msk tamari
2 msk ljus miso
1 tsk svartpeppar – Urtekram
2 msk ekologisk olivolja
2 påsar gröna ärtor (fusilli) – A la Eco

Dressing
1 sköljd och delad purjolök
1 pkt babyspenat
1 knippe persilja
½ dl kallpressad ekologisk olivolja
½ dl B-jäst
3 msk ljus miso
1 msk gurkmeja – mother earth
½ msk medelstark curry – Urtekram
1 tsk svartpeppar – Urtekram

Tillbehör
Grillad röd paprika (200 g) Zeta

Skär tofun i stora bitar och marinera den i tamari, miso och svartpeppar kvällen innan. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg tofun på ett bakplåtspapper, ringla lite olivolja över. Ställ in i ugnen i 10 minuter, vänd på den och ställ tillbaka i 10 minuter till. Koka pastan enligt påsens anvisningar. Mixa alla ingredienser till dressingen och blanda ihop med pastan. Servera med tofu och grillad paprika.