Näringsinnehållet mallan chili varierar mellan olika sorter men gemensamt är att de innehåller ytterst lite fett och är goda C-vitaminkällor. De ger oss även andra vitaminer såsom B1, B3, B6, B9 (folat), E- och A-vitamin. Även zink, järn, kalcium, magnesium, selen och fosfor. Samt att de sägs öka förbränningen.

Ingredienser:
1 kg tärnad sötpotatis och morot
½ dl kallpressad kokosolja – mother earth
1 hackad gul lök
4 skivade vitlöksklyftor
2 burkar hackade tomater – Zeta
½ liter vatten
2 msk miso
2 msk tamari
1 msk gurkmeja – Urtekram
1 tsk stark curry – Urtekram
1 tsk svartpeppar – Urtekram
1 tsk örtsalt

Topping
1 kruka timjan
2 hackade, röda chilifrukter
1 tetrapack gröna linser (400 g) – Zeta

Fräs morot och sötpotatis med kokosolja, gul lök och vitlök. Ett par minuter. Häll i tomaterna, vattnet, miso, tamari, gurkmeja, curry, svartpeppar och örtsalt. Toppa med timjan chili och linser.