Grytan är så himla god och perfekt nu i vintertid då det är kallt ute på kvällarna och våra magar gärna vill ha något varmt i sig. B-jäst eller Näringsjäst (Bägge flingor)- ger en ostaktig smak till rätterna och säljs i flingform. Den är rik på vitamin B1, B2 och B3 (niacin) samt innehåller essentiella aminosyror.

Ingredienser
3 msk sesamolja
1 hackad, gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
3 dl skalad och tärnad butternutpumpa
2 dl skalad och tärnad sötpotatis
zest av en bit ingefära (ca 2 cm)
1 liter vatten
3 msk B-jäst
3 msk ljus miso
1 msk gurkmeja
1 msk stark curry
150 g vermicellinudlar
2 hackade potabellosvampar (marinerade kvällen innan i 2 msk tamari, 1 msk miso och 2 msk citronsaft)
200 gram cocktailtomater (delade i mitten)

Häll i olja, lök och vitlök i en stor kastrull (gärna gjutjärn eller keramik). Låt sautera bara litegrann. Häll i pumpa, sötpotatis och ingefärszest och sautera ca fem minuter till. Häll i vatten, B-jäst, miso, gurkmeja, curry och rör om allt. Låt det koka upp och koka i på svag värme i ca 10 minuter.  Lägg i nudlarna och stäng av plattan. Vänta fem minuter och lägg sedan i svamp och tomater. Rör runt, låt grytan dra ca fem minuter och servera! Enjoy!