Recept

(Vecka 36) Happy Morning Chia

 

Detta är en av de enklaste och godaste frukostar vi äter hemma – njut! Lucumapulver är en bra källa till A-vitamin, niacin, järn, kalcium och fosfor. Det har ett relativt lågt sockerinnehåll, med andra ord lågt GI-värde. Vaniljpulver sägs vara lugnande och koncentrationsfrämjande. Chiafrön innehåller massor av protein och fibrer. Två matskedar täcker behovet av omega 3-fettsyran. Fröet binder vätska vilket är bra för vätskebalansen och bidrar till att föra ut gifter ur tarmen. Torkade frukter är rika på fibrer, mineraler och antioxidanter och Medjooldadlar är min favorit. De är större än vanliga dadlar och ger en kolaliknande konsistens och smak.

4 portioner
5 dl osötad mandelmjölk
4 msk chiafrön
2 msk lucumapulver
1 msk vaniljpulver
1 hackad medjooldadel

Mixa allt och häll upp i portionsformar. Ställ in i kyl över natten.

Mandeln är energirik samt innehåller enkelomättat fett. Den är rik på protein förebygger hjärtsjukdomar och sänker kolesterolhalten.  Mango innehåller mycket kostfiber samt rik på antioxidanterna A-, C- och E-vitamin. Den stärker även immunförsvaret.
Topping
kakaonibs
hackad mandel
hackade plommon
hackad, torkad mango

Toppa med ovanstående ingredienser och servera! Här har jag serverat fukosten med ett glas Kombucha med smak av strawberry och mint. Enjoy! 🙂