Dessa scones riktigt smälter i munnen – barnen älskar dem och äter dem gärna till fredagsmys! Jag äter dem med min solrospastej och groddar!

2 scones – 4 portioner

2 dl quinoamjöl
1 dl mandelmjöl
2 msk chiafrön
2 msk nyponskalspulver
2 tsk bakpulver
1 tsk xantangummi eller 2 tsk malda psylliumfrön
en nypa salt
1 ½ dl valfri, rumsvarm vegansk mjölk (jag använder gärna mandelmjölk)
4 msk rumsvarm kokosolja

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt därefter mjölk och kokosolja. Rör snabbt ihop allt till en deg (gärna med en sked då du kan skopa ihop och trycka ut smeten mot kanterna på bunken). Låt smeten stå i ca 5 minuter. Platta ut degen till 2 runda kakor med blöta händer (ca 1 cm höga) på bakplåtspappersklädd plåt. Skåra sconesen genom att trycka till dem med en kniv som ett kors. Nagga dem gärna. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Jag äter mina med Tartex Mexican style, Tartex pesto style och groddar! Så himla gott och enkelt! Enjoy!