B-jäst är en näringsjäst och odlas särskilt för kosttillskott som är rik på vitamin B. Den har en smak som påminner om ost och är så god!
Ingredienser:

1 hackad, röd paprika
1 hackad, gul paprika
1 hackad morot
1 hackad polkabeta
1 hackad gulbeta
3 hackade tomater
½ dl tamari

Smaksättning
1 msk gurkmeja
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitpeppar

1 1/2  påse ärtpasta

Sås
3 dl macadamiannötter
2 dl vatten
¼ riven (eller använd helst en zetst) muskotnöt
2 msk B-jäst
1 msk lökflingor
1 msk vitlökspulver
2 tsk vitpeppar

Bädd
1 kruka basilika
70 g ruccola

Topping
1 strimlad, riven eller mandolinad morot
Kimchikål medium

Sjud alla grönsaker och rotfrukter i en stor gryta med lock med tamarin. Sjuk i ca 5 minuter då de ska vara ett tuggmotstånd. Smaksätt med kryddorna och ställ åt sidan med locket på.

Koka under tiden ärtpastan enligt påsens anvisningar.
Mixa alla ingredienser till såsen i en blender och blanda ihop med pastan.

Gör en bädd av ruccola och basilika. Lägg på pastan och grytan. Toppa med morot och kimchikål. Enjoy!