Här får ni veckans snabba måltid som är fullproppad med vitaminer och mineraler – helt enkelt en snabb och näringsrik måltid!

Basen:

Kikärtor är rikt på protein, mineraler och fibrer. Paprika älskar jag och dess olika färger innehåller olika växtfärgämnen medan den röda sägs vara den mest näringsrika.

400 g gröna ärtor fusilli
1 tetrapack. 360 kokta, sköljda och avrunna kikärtor
140 g soltorkade, hackade tomater, avrunna ur sitt spad
100 g färsk babyspenat
2 hackade, röda paprikor

 Koka fusillin enligt anvisningen på påsen. Blanda med kikärtor, soltorkade tomater, babyspenat och paprikor och ställ åt sidan.

 Örtolja:

Cayennepeppar är en sorts chili som visat sig ha flera bra egenskaper; det höjer ämnesomsättningen, är slemlösande och bra för matsmältningen.

1 dl kallpressad olivolja
1 kruka sköljd timjan (ta bort rötterna och använd resterande)
1 bunt sköljd persilja
1 dl Parmit topper (italian herb)
zest och saft från 1 citron
2 skalade, hackade vitlöksklyftor
1 tsk rosa himalayasalt
1 tsk finmalen svartpeppar
½ tsk cayennepeppar

 Häll allt i en bunke och mixa med stavmixer. Lämna gärna lite bitar – mixa inte helt slätt.

 Topping:

Kimchi innehåller mjölksyra som gynnar matsmältningen och är full av mineraler. Mandeln är energirik, rik på protein, E-vitamin, kalcium, magnesium samt innehåller enkelomättat fett som vi mår bra av att äta.

 2 dl Kimchi
½ dl valfria, hackade, saltade och rostade nötter/frön (jag använde mandlar)