Denna frukost är resultatet av ett experiment så jag ville testa nya kombinationer. Resultatet blev så bra att jag bara måste dela med mig av det! Det går inte att sitta på sådana här läckerheter själv – så enjoy!

Acaipulver kommer från Sydamerika. Acaí har ett högt näringsvärde i förhållande till dess energivärde, och menas av många vara ett riktigt superbär. Bäret innehåller vitaminerna B1, B2, B3, C-vitamin och E-vitamin, samt mineraler, bland annat kalcium, kalium, järn samt antocyaniner och antioxidanter. Dessutom innehåller acaibär en hel del omega 6, omega 9, och fibrer. Lucumapulver bra källa till A-vitamin, niacin, järn, kalcium och fosfor. Det har ett relativt lågt sockerinnehåll. Lågt GI-värde. Macapulver har förmågan att balansera hormon- och nervsystem. Rikt på protein och fungerar bra vid tillfällen som man vill maximera sin träning, prestation eller mentala förmåga. Rikt på mineralerna selen, kalcium, magnesium och järn.

4 portioner

Första lagret:
3 dl mandelmjölk (osötad)
4 msk chiafrön
2 msk graviolabladspulver
2 msk lucumapulver
1 msk vaniljpulver

Blanda och ställ in i kylen över natten.

Mellanlager:
1 dl grovhackade hasselnötter
kärnorna från ett granatäpple

Andra lagret:
3 dl mandelmjölk (osötad)
4 msk chiafrön
2 msk mesquitepulver
2 msk lingonpulver
2 msk macapulver
1 msk acaipulver

Blanda och ställ in i kylen över natten.

Topping:
6 urkärnade, skivade dadlar
ca 1 dl strimlad kokos (kokossmileys)
4 torkade mangoskivor
1 kruka basilika

Börja med att lägga i det första lagret i fyra portionsskålar. Fördela hasselnötter och granatäpple och lägg på det andra lagret. Toppa med dadlar, kokos, mangoskivor och basilika. Njut!