Dessa pajer är så himla goda – de tar lite längre tid att göra men de är värda varenda minut du läger på receptet.
Ingredienser:
4 portioner
Botten
5 dl cashewnötter
2 msk vatten
2 vitlöksklyftor
1 msk valfri olja
½ tsk salt
Grönsaksblandning
1 hel fänkål delad i mindre bitar
2 morötter delade i mindre bitar
7 gula lökar, skalade och delade i mindre bitar
4 sellistjälkar delade i mindre bitar
2 ½ dl tamari
2 ½ dl kokosnektar
2 ½ dl äppelcidervinäger
5 dl vatten
Topping
2 ½ dl cashewnötter
1 dl vatten
saft från 2 pressade citroner
½ dl B-jäst
1 msk miso
1 probiotikakapsel
Mixa alla ingredienser till bottnarna i en matberedare. Stjälp upp och forma dom till 4 små pajer. Grädda på 175 grader i 15 minuter.
Mixa alla ingredienser till grönsaksblandningen och lägg upp på en bakpappersklädd plåt. Täck över med ett annat bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 200 grader i 45 minuter.
Mixa alla ingredienser till toppingen och låt stå i kyl över natten. (Bra om du gör osten en dag innan).
Servera varma eller kalla med en sallad – så himla gott! <3