Ja, jag erkänner. Jag var bara tvungen att testa ett ”snabbmatsrecept”. Det är ju det enda grabbarna tjatar om (ja, alla tre!) särskilt en… Så jag tänkte – hur ska jag göra ett recept som är onyttigt åtminstone lite hälsosamt. Detta är det krassa resultatet. Men vet ni vad – det gör inget. Äter ni hälsosamt de flesta dagar i veckan då är det helt OK, mer än OK till och med att stoppa i sig en lite mer ”snabb måltid” och dessa produkter i receptet (även om några är lite halvfabrikat) är inte fullproppade med massor av tillsatser. Testa –  ni kommer bli förvånade! 

4 portioner

Ingredienser
3 medelstora sötpotatisar, putsade och klyftade i skivor
1 kruka dill, sköljd och hackad i småbitar
½ dl kallpressad olivolja
2 tsk mineralsalt
2 tsk vitlökspulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
8 Anammakorvar
1 stor grönsallad
2 skivade rödlökar
2 msk kallpressad olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk örtsalt
1 tsk grovmalen svartpeppar
ketchup
senap
majonnäs

Okidoki, gör så här. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda potatisen med dillen, olivoljan, saltet, vitlökspulvret, paprikapulvret och svartpepparn i en stor skål. Lägg ut potatisen på en långpanna klädd med bakplåtspapper. Låt den vara i ca 40 minuter. 

Stek under tiden korven enligt påsens anvisningar. 

Hacka grönsalladen och blanda den med rödlöken, olivoljan, vinägern, örtsaltet och svartpepparn. 

Servera allt med ketchup, senap och majonnäs och njut!