Nu när det är så kallt ute är jag helt insnöad på att göra grytor. Spelar ingen roll vad det är för några, bara det är goda och varma. Jag är så frusen av mig så det passar mig fint. På somrarna är det mer rawfood som gäller. Hoppas ni tycker om denna väldigt enkla med otroligt goda gryta

4 portioner

Ingredienser
2 msk kokosolja
4 dl champinjoner i klyftor eller skivor
2 hackade gula lökar
3 hackade vitlöksklyftor
2 msk finhackad färsk ingefära
2 burkar körsbärstomater
1 dl röda linser
2 burk kokosmjölk
3 msk curry
1 msk basilika
2 msk timjan
1 pressad citron
en nypa chili flakes
salt och nymalen svartpeppar
100g färsk bladspenat

Stek champinjoner, lök, vitlök och ingefära i lite olja. Tillsätt curry och stek ytterligare någon minut. Skölj linserna och tillsätt dem tillsammans med kokosmjölk och tomater. Låt alltsammans koka i 10 minuter. Tillsätt basilika och timjan. Smaka av med salt, peppar, citron och chili flakes. Blanda i spenaten kort före serveringen. Servera grytan med hirs och en sallad. Enjoy!