Inspiration, Recept

Happy Påskpaj

Denna paj är lite i det lyxigaste laget och även i det godaste. Detta är ett måste på vårt påskbord och alla älskar den! Testa du också – du kommer inte att bli besviken! <3

Pajbotten
2 dl mandelmjöl
2 ½ dl quinoamjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 påse saffran
1 tsk svartpeppar
3 dl valfri vegetabilisk dryck

Fyllning
3,5 dl Yoconut Yoghurt
1 msk vitlökspulver
1 påse saffran
1 tsk mineralsalt
1 tsk svartpeppar
300 g skalad, tärnad och kokt sötpotatis (kall)
2 tärnade, röda paprikor
250 g broccoli, skuren i bitar

Topping
gula cocktailtomater
polkabeta

Tillbehör
Grönsallad
Skivad rödlök

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Blanda därefter i drycken med en sked tills det bildats en smet, plasta och ställ in skålen i kylen i 10 minuter. Tryck sedan ut smeten (med blöta händer) i en pajform. Grädda skalet på 175 grader i 30 minuter. Låt den svalna helt.

Blanda COYO, dryck, vitlökspulver, saffran, mineralsalt och svartpeppar i en skål. Lägg i sötpotatisen, paprikan samt broccolin. Häll i smeten i den kalla pajformen. Toppa med gula cocktailtomater och polkabetor. Låt pajen stå kallt 1 timme innan servering. Enjoy!