Denna veckan var jag så sugen på grönkål och shiratakinudlar så det var ett recept med de ingredienserna det fick bli. Grytan blev så god att jag bara måste göra om den! En snabb, närigrik gryta. Kan det bli bättre?

4 portioner

2 msk kokosolja
3 hackade vitlöksklyftor
300 g skalade och tärnade rödbetor
400 g kokosmjölk
200 g vatten
3 msk miso
3 msk tamari
2 msk curry
1 tsk svartpeppar
1 tsk mineralsalt
1 knippe finhackad färsklök
200 g sköljd, grovhackad grönkål
400 g Shiratakinudlar
400 g tärnad (naturell) tempeh
1 kruka grovhackad persilja

Topping
2 dl rostade kokoschips
1 dl pumpakärnor

Tillbehör
Kimchi

Smält kokosoljan i en kastrull. Fräs vitlöksklyftor och rödbetor i några minuter och häll i kokosmjölk, vatten, miso, tamari, curry, svartpeppar och mineralsalt. Låt småputtra i 20 minuter. Rör ner färsklök, grönkål och nudlar. Koka i ca 3 minuter till. Stäng av plattan – lägg i tempeh och persilja. Toppa med kokoschips och pumpakärnor och servera med kimchi. Enjoy!

  • Kokosprodukter

    AROY-D KOKOSMJÖLK 1L

    29,95 kr
     
    Köp
  • Rea! Erbjudanden

    HAPPY VEGAN SVART SALT (KALA NAMAK) 200G

    39,95 kr 32,00 kr
     
    Köp
  • Skafferi

    KIKOMAN TAMARI 250ML

    39,95 kr
     
    Köp
  • Kokosprodukter

    KUNG MARKATTA KOKOSCHIPS ROSTADE 100G

    24,95 kr
    249,50 kr/kg
    Köp
  • Skafferi

    MISOPASTA LJUS 500G

    44,95 kr
    89,90 kr/kg
    Köp
  • Skafferi

    SHIRITAKI LÅGKALORINUDLAR 380G

    17,95 kr
    47,24 kr/kg
    Köp
  • Skafferi

    URTEKRAM CURRY MEDELSTARK 25G

    24,95 kr
     
    Köp
  • Skafferi

    URTEKRAM MALD SVARTPEPPAR 30G

    24,95 kr
     
    Köp
  • Skafferi

    URTEKRAM PUMPAKÄRNOR 250G

    29,95 kr
     
    Köp