Inspiration, Recept

Happy amaranthbröd med medelhavsgrönsaker

Detta bröd brukar jag göra med kikärtsmjöl men jag ville testa det med amaranthmjöl och det blev hur smarrigt som helst. Välj vilka grönsaker du vill ha till och du har en snabb middag. Du kan lägga in både bröd och grönsaker samtidigt i ugnen.

Brödet
3 dl vatten
½ dl kallpressad olivolja
2 dl amaranthmjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver

Blanda vatten, olivolja och vispa snabbt ner de torra ingredienserna som du blandat ihop först. Sätt ugnen på 225 grader. Olja in en rund form (eller använd bakplåtspapper (ca 25 cm i diameter). Häll över smeten i formen och grädda i 20 minuter tills smeten stelnat och blivit gyllenbrun. Strö över flingsalt och rosmarin och servera med rostade grönsaker och aubergineröra.

Rostade grönsaker
2 zucchini
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 kvistar färsk rosmarin
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt

Skär zucchini i stora fyrkanter, löken i mindre bitar, vitlöken pressar du över. Lägg på lite färsk rosmarin, olivolja och lite flingsalt. Blanda allt och häll i en ugnsform med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.

Aubergineröra
2 auberginer
150 g tofu
1 dl hackad dill
2 msk olivolja
saft från ½ citron
1 tsk mineralsalt
1 tsk svartpeppar

Dela auberginerna i mitten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in dom i ugnen i 20 minuter. Gröp ur innehåller och mixa med resterade ingredienser. Servera till brödet och grönsakerna. Enjoy!