Basislikapuckarna är mycket underskattade på grund av det har jag valt att lyfta fram dom i en god indisk gryta! Smaka och njut!
4 portioner
Ingredienser:
3 msk spiskummin
1 msk koriander
5 pressade vitlöksklyftor
en stor bit finhackad ingefära
1 finhackad chili
1 tsk cayennepeppar
1 tsk chiliflakes
1 msk currypasta
2 tsk himalayasalt
Mixa alla ovanstående ingredienser.
1 påse basislikapuckar (300 g)
Sätt ugnen på 175 grader och lägg i basilikapuckarna på bakplåtspapper i 8 minuter.
1 msk kokosolja
2 hackade, gula lökar
1 stor hackad ingefärsbit
1 hackad, röd chili
1 kruka koriander
400 g krossade tomater
400 g kokosmjölk
200 g blandsallad
4 portioner kokt hirs
Stek löken, ingefäran och chilin. Tillsätt koriander och stek till de blivit lite mjuka. Häll sedan i krossade tomater och kokosmjölk och låt koka i ca 10-15 minuter. Lägg i basislikapuckarna och koka på svag värme i 5 minuter till. Blanda i sallad och hirs och servera genast.