Inspiration, Recept

Linsgryta med marinerad Oumph!

Jag formligen älskar grytor och soppor (kanske ni redan har förstått det  Här kommer ett av våra favoritrecept som du kokar ihop supersnabbt!

1 påse naturell oumph
2 msk miso
4 msk tamari
2 tsk svartpeppar

2 msk kokosolja
3 finhackade vitlöksklyftor
2 finhackade rödlökar
4 msk basilika
2 tsk svartpeppar
3 dl sköljda, röda linser
1 burk krossade tomater
1 liter vatten
2 krukor grovhackad oregano

Marinera den tinade oumphen över natten i miso, tamari och svartpeppar.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg oumphen (med marinaden) i en ugnsfast form med lock på. Ställ in formen i ugnen i 20 minuter. Gör under tiden soppan.

Smält oljan i en kastrull. Fräs vitlök, lök, basilika och svartpeppar ett par minuter. Häll i linser, tomater, vatten och röd runt. Låt grytan puttra i 20 minuter. Stäng av plattan och lägg i oreganon. Spara gärna lite till garnering. Enjoy!