Denna veckan var jag så sugen på grönkål och shiratakinudlar så det var ett recept med de ingredienserna det fick bli. Grytan blev så god att jag bara måste göra om den! En snabb, närigrik gryta. Kan det bli bättre?

4 portioner

2 msk kokosolja
3 hackade vitlöksklyftor
300 g skalade och tärnade rödbetor
400 g kokosmjölk
200 g vatten
3 msk miso
3 msk tamari
2 msk curry
1 tsk svartpeppar
1 tsk mineralsalt
1 knippe finhackad färsklök
200 g sköljd, grovhackad grönkål
400 g Shiratakinudlar
400 g tärnad (naturell) tempeh
1 kruka grovhackad persilja

Topping
2 dl rostade kokoschips
1 dl pumpakärnor

Tillbehör
Kimchi

Smält kokosoljan i en kastrull. Fräs vitlöksklyftor och rödbetor i några minuter och häll i kokosmjölk, vatten, miso, tamari, curry, svartpeppar och mineralsalt. Låt småputtra i 20 minuter. Rör ner färsklök, grönkål och nudlar. Koka i ca 3 minuter till. Stäng av plattan – lägg i tempeh och persilja. Toppa med kokoschips och pumpakärnor och servera med kimchi. Enjoy!