Inspiration

Vegan Nuggets

Recept för utsökta Vegan Nuggets med två delar. Först gör vi fyllningen för sig med tofu och vetegluten och sen lagar vi själva nuggets paneringen för sig. Perfekt när dina vänner kommer över en fredagskväll 🙂 Enjoy!  

Fyllningen
Tid: 90 min.
Portioner: 4 personer
Insats: Medel

Paneringen
Tid: 30 min.
Portioner: 4 personer
Insats: Medel

Ingredienser för fyllningen
30 g Krydda Guimarana Grillad Kyckling
200 g Tofu
160 ml vatten
150 g vetegluten
60 g vita bönor
50 g deodoriserad eller vanlig kokosolja
40 g näringsjäst
30 g tapiokamjöl
1 msk äppelcidervinäger

Detta är basen och fyllningen för nuggetsen. Med seitan och tofu som huvudingredienser så blir de inte bara goda men också väldigt rika på protein. Denna fyllning kan man använda sig av till andra rätter som hamburgare, buffalo wings och mycket annat.

 

Tilllagning:

  1. Först och främst krossar vi tofun, vattnet och bönorna i en matberedare tills vi skapar en fin deg.
  2. Vi tillsätter resten av ingredienserna och knådar allt väl, denna del är nyckeln till att utveckla glutenpulvret och få en fast och fin konsistens. Jag rekommenderar att du gör det i en mixer eller köksrobot för om du inte ändå får ont i armen för att du måste slå den.
  3. Vi knådar 3 gånger med 5 minuters mellanrum och ger den vila 5 gånger varje gång. Det vill säga, vi knådar 5 minuter, vilar 5 och upprepar 3 gånger. Efter denna process ska vi ha en ganska hård men väldigt elastisk deg.
  4. Vi knådar tills vi har en enhetlig deg och vi packar den väldigt hårt med plastfolie.
  5. Vi ångkokar den i 1 timme och 20 minuter.
  6. När den är kokt, låt den svalna i kylen över natten så att den sätter sig och förbättrar konsistensen.
  7. Dagen efter smular vi med händerna "no chicken" till oregelbundna bitar i de storlekar vi vill ha. Du kommer att se vilken läcker textur den har när du separerar bitarna och även när du tuggar den.

Så, det var vår bas! Du kan steka den, panera den eller äta den som den är, gör den i oljefritösen eller i airfryern, bakad rostad med potatis, marinerad, eller hur du vill, det finns inga gränser för den mångsidiga basen!

Ingredienser för paneringen
250 g av fyllningen ovan
100 g Tofu
60 g vatten
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 msk. majsstärkelse
1 msk. av psylliumpulver
2 tsk Krydda Guimarana Grillad Kyckling

Till smeten (blanda allt)
4 msk kikärtsmjöl
2 msk majsstärkelse
Cornflakes för panering
1 msk vinäger
1 msk Krydda Guimarana Grillad Kyckling Tillsätt tillräckligt med vatten som krävs för att uppnå en konsistens som "uppvispat ägg"

Med vår seitanbas "Vegetable Chicken" kan vi nu göra dessa nuggets med den ultimata konsistensen och smaken. Med en supersaftig tillredning och en otrolig panering baserad på superkrispiga cornflakes är detta en fröjd att äta!

Tillagning

  1. Först smular vi vår "Vegetable Chicken" så liten som möjligt. Vi kan använda våra händer, en kniv eller ännu bättre en matberedare så att vi får fina men definierade smulor.
  2. Tillsätt riven tofu, kryddorna, majsstärkelsen, psylliumet, Guimarana kryddan och vattnet.
  3. Vi blandar allt väl och formar nuggets.
  4. Vi gör en blandning med kikärtsmjöl, majsstärkelse, stekt kycklingkrydda och vatten tills det har en äggstruktur.
  5. Krossa en kopp cornflakes med händerna och reservera för panering.
  6. Vi duttar varje klump med "vegetable chicken" genom vårt "uppvispade ägg" och sen doppar vi de i majsflingorna så att de blir panerade och fina.
  7. Sen är det bara att steka dem ett par minuter på varje sida så har du dina vegan nuggets! 

Du kan också välja att köra dem i en airfryer om du föredrar det. 

Hoppas att det smakar och vi hör gärna vad ni tycker om vårt recept! 

Lämna ett svar