Historien om Happy Vegan 

Happy Vegan startades av ett gäng grabbar i Göteborg under 2016 som var frustrerade över det dåliga utbudet av veganska produkter i Sverige generellt och i svenska livsmedelsbutiker i synnerhet. Så de bestämde sig för att göra något åt det och startade upp Happy Vegan dels som fysisk butik i Göteborg men också en webshop vid sidan av. Efter att ha drivit Happy Vegan i 6 år så börja killarna känna att det var dags för nya utmaningar så man stängde ned den fysiska butiken och började leta efter någon att ta över webshop-delen. Efter en lång dialog så enades vi under hösten 2022 att vi, Erik och Cristina Oliva Werner, skulle ta över webshopen och försöka ta den nya till höjder.

Vi är ett par som har varit veganer i lika många år som Happy Vegan har funnits och det har varit det absolut största och bästa beslutet i bägges i liv. Det fick oss in på en helt ny bana i våra liv och väckte ett hälsointresse och skapade en nyfikenhet för mat, kost, träning och allt annat relaterat till det på ett helt nytt sätt. För Cristina innebar det att hon ville studera det på riktigt och jobba med det i framtiden vilket har resulterat i att hon alldeles strax är nyexaminerad nutrionist och legitimerad dietist. För Erik har det innburit en egen utvecklingsresa med glöd att applicera det han spenderat hela sitt vuxna liv att jobba med (e-handel, digital marknadsföring och produktutveckling) på något som ligger nära hälsa, träning, hållbarhet eller något annat tätt förknippat med veganismen. Så när denna möjligheten dök upp så var det som en match made in heaven och vi är så stolta och hedrade över att få driva Happy Vegan vidare och promotera den veganska livsstilen till resten av världen (eller Sverige till att börja med då :)).

Med det sagt så är det inte bara hälsobiten som har varit en grundstomme i vår veganism utan också det etiska runt djurrätt men kanske framförallt hållbarhets- och miljöaspekten som är den, enligt oss, enskilt viktigaste frågan och största utmaningen mänskligheten någonsin har ställts inför. En utmaning där omställningen till mer växtbaserad (och vegansk) kost är en stor bit och på många sätt nyckeln för att vi ska ha en chans att undvika de värsta katastrofala scenarion. Det vill vi vara med och försöka bidra till i så stor utsträckning vi kan och skapa så mycket impact som bara möjligt i det vi gör och de produkter vi erbjuder.

Trots att det är mycket dystra framtidsutsikter som målas upp idag om vår framtid runt klimatförändingarna så försöker vi ändå vara optimistiska, samtidigt som vi är rasande och panikslagna, och vi är så otroligt inspirerade och imponerade över den omställningen som trots allt sker i vårt samhälle idag där innovationen inom växtbaserade alternativ inom matindustrin fullständigt har exploderat. Vi ser otroligt mycket fram emot att vara en plats där man hittar de senaste, mest innovativa och de godaste men också de mest hållbara produkterna som existerar.

Men vi stannar inte där, vi vill kunna erbjuda mer än bara livsmedel och mat i framtiden och har som ambition att bli Sveriges ledande handelsplats för allt relaterat till en vegansk, hållbar och modern livsstil.

Vi hoppas ni vill följa med oss på denna resa och bidra till en bättre framtid för oss och framtida generationer! Vi vill gärna höra ALLT om hur ni tänker, vilka produkter ni vill att vi tar in, hur vi kan bli bättre, mer hållbara eller om ni har några som helst frågor!

Tack för er att ni tar er tid att läsa det här och vi ser fram emot att höra från er och förhoppningsvis få ha er som kunder.

Peace and Plants,
Erik & Cristina 🌱