Vi har länge upplevt att utbudet av veganska livsmedel har varit bristfälligt i Göteborgsområdet. För att få tag på ett brett utbud av veganska produkter behöver man i nuläget besöka flera olika butiker. Utöver det behöver de som är intresserade av vegansk mat även spendera onödig tid på innehållsförteckningar för att identifiera om produkten är vegansk eller inte. Vi tycker att det är en självklarhet att det ska vara lätt, tryggt och roligt att vara vegan eller vegetarian. Göteborg behöver en butik med endast animaliefri kost så att kunden kan känna sig trygg och därmed få en förbättrad shoppingupplevelse.

Ett av våra mål är bland annat att kunna erbjuda ett så brett sortiment av veganska produkter som möjligt, så tveka inte att säga till om vi saknar något! Vi vill dock även fokusera på att underlätta inköp för de som normalt inte handlar vegansk mat genom att presentera hur olika veganska rätter förbereds, samt ge en överskådlig bild över mat som kan förtäras över en hel dag. 

En ytterligare målsättning är att ha ett hållbart förhållningssätt i så många aspekter av företagande som möjligt. Vissa delar är svårare att påverka än andra, särskilt i uppstarten, men vi kommer kontinuerligt ta steg för steg mot ett förbättrat arbetssätt. Vi kommer exempelvis minimera vår miljöpåverkan genom att endast ta emot elektronisk betalning, erbjuda miljövänliga bärkassar samt digitala kvitton.

GRUNDARNA

Sebastian Palmdahl

Grundare, Inköp & Logistik

Daniel Hugin

Grundare, Produktutveckling

Mikael Tronvik

Grundare, Marknad & PR


SAMARBETSPARTNERS

Mekto Ganic´

Mekto Ganic´ är licensierad kostrådgivare med en fördjupning inom beroendeproblematik och idrottsnutrition, holistisk rawfood- och vegankock, licencierad allergi- och hälsoinformatör, hälsoinspiratör, matkreatör,  författare, matstylist, formgivare, informationsspecialist och bibliotekarie. Hon är dessutom certifierad handledare i KBT Stahremetoden inom övervikt, fetma och ätstörningar. Hon har en tjugoårig bakgrund inom recept- och produktutveckling och arbetar frekvent med kursverksamhet, utbildningar, föreläsningar och receptutveckling åt den offentliga och privata sektorn. Mekto Ganic´ har utgivit tre böcker på mindre än två år! ”Bröd & kakor – baka utan gluten”, ”Läcker vardagsmat utan gluten och mjölk” samt ”BAKA VEGO – Veganska recept”.

Mekto lagar framförallt massor av goda recept som inte innehåller tomma kalorier utan är fullproppade med näring såsom fibrer, proteiner, vitaminer, mineraler, bra fettsyror, bra kolhydrater och antioxidanter. Allt är gott och har dessutom näringsmässiga bonusar. Hon sätter hälsan främst och äter inte enligt några dieter. Hennes kost består mestadels av veganska alternativ, grönsaker, råmat och frukt, som utgör grunden men även naturligt glutenfria sädeslag, fröer, nötter och gräs som innehåller massor av viktiga näringsämnen och långsamma kolhydrater. En sådan kost blir per automatik basbildande, inflammationsdämpande och blodsockerbalanserande. ”Jag lyssnar på min kropp och ger kroppen den näring den behöver. Lyssna du också på din! Våga smaka på nya saker, var nyfiken, våga lära dig äta det som är sunt. Jag vill uppmuntra och inspirera dig att improvisera i din matlagning, bakning och testa dig fram. Våga leka med råvarorna och testa nya kombinationer. Jag har gjort mitt bästa för att göra recepten så enkla som möjligt så de ska fungera för alla, vana eller ovana hemmakockar och bagare, utan att göra avkall på smaken.”

Följ henne gärna instagram: mektoganic, hennes hemsida www.mekto.se och Facebook: Mekto made in Sweden.