Inspiration, Recept

Quinoa med färnkål och rödbeta

Rödbeta – innehåller nitrat som höjer prestationsförmågan och ökar muskeltillväxten. Den renar även blodet, avgiftar levern och gallan samt rensar tarmarna. Rik på kalcium, magnesium, järn och C-vitamin.
4 portioner

2 rödbetor
2 msk tamari
1 medelstor fänkål
saften från 1 citron
2 msk miso
½ msk finmalen svartpeppar
4 hackade salladslökar
6 dl färdigkokt, vit quinoa

Topping
2 dl macadamiannötter (eller andra du föredrar)

Skala och koka rödbetorna (inte helt mjuka utan det ska finnas tuggmotstånd kvar). Skölj och dela fänkålen i 4 klyftor på längden. Fräs fänkålen under lock i en stekpanna så den blir lite mjuk i ca 5 minuter. Blanda citronsaft, miso och svartpeppar ihop med löken och quinoan. Finriv rödbetorna och blanda med ¼ av quinoan. Lägg upp det snyggt på ett fat och toppa med macadamiannötter.