Recept

(Vecka 39) Veckans “Kortis” – Ärtpasta med tomat och paprikasås och smarrig färskost

 

4 portioner

Gurkmeja innehåller ett ämne som kallas kurkumin som har visat sig fungera inflammationshämmande, öka kroppens utrensningsförmåga samt skydda levern. Svartpeppar är den oundvikliga kryddan i nästan varje måltid. Saltsyra minskar produktionen av gas i tarmarna och möjligheten att känna sig uppblåst efter en stor måltid. Tomat är rik på antioxidanten lykopen som visat sig skydda mot prostata- och bröstcancer. Näringen i tomat, bland annat kalcium, magnesium och folsyra, skyddar även lederna och musklerna.

Basen:
1 påse grön ärtpesto

Koka enligt påsens anvisningar.

Såsen:
2 burkar soltorkade tomater à 156 ml styck
2 burkar strimlad och grillad paprika
2 tsk svartpeppar
2 tsk gurkmeja
¼ dl kallpressad olivolja
1 tetrapack kikärtor à 200 gram

Mixa såsen helt slätt och värm upp. Lägg i kikärtorna och låt även dom värmas upp.

Topping:
Ultunas cashewost à 200 g, grovriven
en stor knippe hackad persilja

Blanda pastan med såsen, dela upp i fyra tallrikar och toppa med ost och persilja. Servera med spenat och rödlök bredvid.